Ut med meningsløs sammenlikning – inn med frisk satsing!

Vi tok oss en prat med FFC Frankfurt sin hovedtrener Colin Bell om hva han tenker om og møte LSK Kvinner. Litt om holdninger i kvinnefotballen og forskjellen mellom norsk og tysk kvinnefotball

DSC05219

1. Dere skal møte LSK Kvinner, hvordan tror du kampen vil bli?

Det blir en jevn og tøff match. LSK er tekniske, raske og gode med ballen og har god bevegelser. Jeg tror det blir en underholdende og spennende kamp.

2. Hva vet dere om LSK?

Alt!

3. Frankfurt er ett av verdens beste klubblag, hva skal til for og komme seg opp på ett slikt nivå?

Vi var tidlig ute og har en god historie med kvinnefotball. Laget må satses på og ha et godt apparat rundt seg, der alt er bygget nøye opp over tid. Det må være ressurser der som gjør at spillerne kan satse og være heltidsspillere. Må utvikle talenter over tid og satse på jentene på lik linje med herrene.

_DSC4631

4. Hvorfor tror du bland annet Tyske lag gjør det så godt i Champions League?

Forbundet og klubbene satser på jentene. Mange klubber er også herreklubber og har tilgang på ressurser. Forbundet startet tidlig med og satse på jenten og fremme dem så det ble en populær idrett som mange startet med og spille. Det er mange med god erfaring fra herrefotballen som er inne på jentesiden nå. Det viktigste er nok at man prioriterer jentene også.

DSC05675

5. I Tyskland er kvinnefotballen populært. Hva gjør klubber og forbund for å øke den interessen?

Forbundet og klubbene har vært flinke til og fremme kvinnefotballen, de var tidlig ute. Det gjøres ikke forskjell på kvinner og menn. Man må slutte og sammenligne herre og kvinnefotballen. De spiller ikke mot hverandre så ingen grunn til og sammenligne. Vi gjør jo ikke det i de andre idrettene. Tror det er den største feilen som gjøres. Og hvorfor skal man ikke satse på jentene? Norge har mange bra spillere som Ada Hegerberg, Caroline Grahan Hansen og ikke minst ett godt landslag så hvorfor ikke fremme disse og skape interesse.

DSC05372

6. Hvem tror du er de store favorittene for å vinne årets CL?

Det er vanskelig og si, det er mange lag som også er herreklubber med mye ressurser. Frankfurt var i fjor den eneste rene jenteklubben i topp 4.

Men jeg regner med at Lyon, Wolfsburg er noen av lagene som kommer til å være med til slutt også håper jeg selvfølgelig at vi skal være med så lenge som mulig 😉

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s