Åpent brev til NRK Sport

Vi vil først takke for det gode samarbeidet mellom NRK, NFF og andre innen kvinnefotballen som har skapt god dekning av kvinnefotballen i 2015. Særlig var VM en gledelig overraskelse, men også i Toppserien har NRK vist seg som en profesjonell og god aktør hva gjelder dekning av kvinnefotball. I tillegg har NRK også på lokalt plan, særlig online, dekket kvinnefotballen på en fin måte som gjør at vi som interesserer oss kan holdes godt oppdatert.

Grunnen til at vi sender dette åpne brevet, skyldes imidlertid den ene tingen vi ønsker å rette et kritisk søkelys på hva gjelder deres dekning av kvinnefotballen; Kick-off. Den 16. mars 2015 arrangerte dere Kick-off for Toppserien. Dere streamet det uten å ta vare på det, enda det var egenprodusert materiale, og ifølge NRKs vedtekter §17 b skulle dere ”minimum gjøre tilgjengelig hele [deres] egenproduserte sendeflate fra de siste sju dager som arkivtjeneste”.

DSC08559

Det er imidlertid ikke bare at dere ikke tok vare på materialet vi reagerer på, men også måten dere valgte å fordele tiden på. Av de 52 minuttene programmet varte, var omtrent 28 minutter forbeholdt VM i 2015 og 2 minutter med en vignett. De påfølgende 4 første minuttene med Olav Traaen og Lise Klaveness gikk bort til mer snakk om VM i 2015. Av den timen vi ble sikret om Toppserien, var det altså bare 18 minutter som handlet om Toppserien. Vi forstår at VM er lettere å selge på det nåværende tidspunkt, men ettersom programmet engang het Toppserie-kick-off, burde det være lov å håpe på noe mer fokus.

Av de 18 minuttene ble alt, med unntak av 50 sekunder med intervju med Sandvikens Madeleine Giske, 35 sekunder med Trondheims-Ørns Lisa Marie Karlseng Utland og omtent ett minutt om nedrykkskampen, dedikert tre lag; Avaldsnes, LSK Kvinner og Stabæk. Enkelte klubber ble aldri nevnt, andre ble nevnt raskt en gang og Klepp greide kunststykket å bli nevnt både som medaljekandidat og nedrykkskandidat. Typisk Klepp innfridde de ingen løfter og endte midt på tabellen.

DSC08661

For å sette ting i sammenheng, varte altså vignettene til Toppserien 2015 og norgesmesterskapet 2015 like lenge som tiden holdt av til de ni gjenværende lagene. Et intervju med FIFAs representant Rebecca Smith fikk lenger tid enn ni av de tolv lagene i Toppserien. Vi opplever dette som uheldig.

Vi håper at NRK vurderer å lage et nytt kick-off for 2016. Vi setter stor pris på den dekning statskanalen gjør av kvinnefotballen, og vi opplever både Olav Traaen, Lise Klaveness og andre i teamet som faglig dyktige og lette å samarbeide med. Imidlertid håper vi også at dere kan sette av mer tid til de enkelte lagene. Skulle dere trenge hjelp, tips eller annen assistanse, er det selvfølgelig bare å ta kontakt, så hjelper vi gjerne. Vårt mål er en faglig enda bedre kick-off, og kanskje ett der vi kan involvere flesteparten, om ikke alle, de kapteinene som har reist fra Bergen, Harstad, Klepp og Karmøy for å stille opp på sendingen.

Med vennlig hilsen
Skjermbilde 2016-01-14 kl. 16.22.34

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s